Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


       David Henrie:

 

 

Születési név: David Clayton Henrie

Becenév: Dave

Születési év: 1989 július 11.

Születési hely: Los Angeles, California,USA

Foglalkozás: színész

Családi állapot: nőtlen

Magasság: 180 cm

Eredeti hajszín: Barna

Szemszín: zöld

Csillagjegy: Rák

 

Élet:

David Los Angelesben született, de Scottsdale-ben, Arizona államban nõtt fel.Római katolikusként nevelték fel. Olasz származású, ezért a családja is tipikus, zajos olasz família.
Hat évesen kezdett meghallgatásokra járni, majd 9 évesen egy ügynök felfedezte és visszaköltözött családjával LA-be. Ekkor még csak reklámokban szerepelt. Elsõ filmes alakításai a 'Providence' és a 'Without a Trace' nevû sorozatokban voltak.
13 évesen már a Hallmark televíziós csatorna kérte fel pár film erejéig.
A nagy áttörés 2007-ben jött el, amikor megkapta Justin Russo szerepét az amerikai Disney Channel sorozatában, a Wizards of Waverly Place-ben. Szintén a csatorna új filmjében, a Dadnapped-ben is feltûnt, mint egyik fõszereplõ.
2009 elsõ felében a Wizard sorozat többi tagjával Puerto Ricoban forgatták le a népszerû sorozat alapján íródott egész estés mozifilmet. A film 2009 augusztusában debütált.
2009 októberében került fel a YouTube-ra az a minivideó, amit David rendezett és amiben több Disney sztár is feltûnt. A projekt célja az volt, hogy megmutassák, hogy egyetlen kamerával is lehet kreatívkodni. A kisfilm Halloween-re készült és Boo címen megtekinthetõ a YouTube-on.(De csak aki nemkap szívrohamot, mert én majdnem :P) de utána jó.

 

 

Kép

 

 

A mappában található képek előnézete David Henrie